PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CONSILIERUL PRIMARULUI, ATAC LA BISERICA ORTODOXĂ

CONSILIERUL PRIMARULUI, ATAC LA BISERICA ORTODOXĂ

de Andrei Oprescu
146 vizualizări

Gest fără precedent în isoria județului Dâmbovița făcut de unul din angajații primarului Târgoviștei, Cristian Stan. Alin Marina, consilierul personal al primarului și totodată consultant online al fostului premier Victor Ponta, atacă dur pe Facebook Biserica Ortodoxă pentru modul în care a organizat în aceste zile, la Târgoviște, sărbătorirea Sfântului Ierarh Nifon. Postarea lui Marina poate isca un scandal monstru între Primăria Târgoviște și Arhiepiscopie.

Deși este absolvent al Seminarului Teologic din Târgoviște, Alin Marina, consilierul primarului Târgoviștei, Cristian Stan, aruncă cu noroi fără nicio jenă în reprezentanții Bisericii Ortodoxe. În postarea sa, Marina îi acuză voalat pe preoți că au ciuntit copacii din parcul Mitropoliei pentru a face loc scenei unde se oficiază slujba arhierească.

“Parcul central din Tâgoviște a fost ocupat de marea de enoriași veniți din toate colțurile țării, de poți jura că urmează să fie expuse moaștele lui Arsenie Boca, nu altceva! În lumina acestor dogme, ce mai contează copacii ciuntiți pentru ca aleea principală să poată găzdui scena împărătească. Ca să nu mai vorbim despre sănătatea celor purtați cu turma de la zeci de kilometri și predați la inventarul… arhieresc.” a scris Alin Marina pe pagina sa de Facebook.

Marina nu se opreste aici și induce idea că sărbătorirea Sfântului Nifon nu ar avea nimic în comun cu credința.

“Aceste manifestări care nu folosesc cu nimic credinței, ci mai degrabă umflării peste refuz a cultului personalității „sărbătoritului de facto”, vor dezvolta în conștiința colectivă sentimente care se vor fi dovedit fatale peste ani ortodoxiei românești. Crescuți cu ideea că odată hirotoniţi vor stăpâni Pământul în numele divinității, sfidând orice norme morale și cu atât mai grav de organizare statală, conducătorii Bisericii Ortodoxe își sapă an de an, tot mai adânc groapa.’’ scrie Alin Marina pe Facebook.

Șocant este si faptul că persoane cu funcții în Primăria Târgoviștei sau în politica dâmbovițeană au apreciat opinia lui Marina. Aici îi amintim pe Tudorică Răducanu, președintele Partidei Romilor Dâmbovița și pe Dorin Maican, director în cadrul Primăriei Târgoviște. Intuind, cel mai probabil, că vor exista și astfel de opinii, reprezentanții Arhiepiscopiei Târgoviște au remis, încă de zilele trecute , un comicat de presă prin care au explicat că la Târgoviște nu se sărbătorește ziua Înaltpreasfințitului Nifon.

“Menţionăm că toţi pelerinii care vor participa la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, au ca argument principal, pentru venirea lor la Târgovişte, credinţa în Dumnezeu şi în sfinţii Săi, precum şi închinarea la sfintele moaşte, nicidecum sărbătorirea Ierarhului Târgoviştei, care, printr-o coincidenţă fericită, poartă numele Sfântului.” – comunciat de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Marina nu este primul consilier al primarului Târgoviștei, Cristian Stan, care gafează în acet mod. În urmă cu căteva luni, Adrian Baicu, conilier al primarului Târgoviștei , profesor de religie și reprezentant al primarului în Consiliul de Administraţie al Seminarului Teologic din Târgovişte, a fost protagonistul unui scandal mediatic fără precedent. Acesta a fost filmat în sala de cursuri în timp ce jignea elevii și chiar colegii de catedră. În urma scandalului, Baicu și-a anunțat demisia doar din funcția deținută în cadrul Primăriei Târgoviște, însă, gurile rele spun că în prezent ar activa tot la Primăria Târgoviște.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe