PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TÂRGOVIȘTE: SĂRBĂTOAREA SFÂNTULUI IERARH NIFON

TÂRGOVIȘTE: SĂRBĂTOAREA SFÂNTULUI IERARH NIFON

de Andrei Oprescu
49 vizualizări

Mii de credincioși din toată țara au participat la slujba oficiată pentru comemorarea Sfântului Ierarh Nifon. Ceremoniile religioase s-au desfășurat în fața Catedralei Mitropolitane din municipiul Târgoviște unde a fost așezată racla cu moaștele Sfântului, la care în timpul slujbei credincioșii s-au închinat și s-au rugat pentru sănătatea lor și a celor apropiați. Sărbătoarea Sfântului Nifon este marcată cu cruce roșie în calendarul Creștin Ortodox.

Sfântul Ierarh Nifon este sărbătorit în fiecare an pe data de 11 august, fiind primul sfânt canonizat pe teritoriul patriei noastre, dar și cel care a inaugurat o amplă schimbare în viața duhovnicească și socială. La sărbătoare au fost prezenți mii de credincioși din județ, județele vecine dar și alte colțuri ale țării. Pelerinii au făcut o adevarată tradiție din a se închina la moaștele Sfântului Ierarh Nifon. Deopotrivă, bâtrani și tineri aceștia s-au rugat pentru sănătate.

Sfântul Ierarh Nifon, patriarhul Constantinopolului, pomenit în calendarul creștin ortodox la 11 august, s-a născut în Grecia, la începutul secolului al XV-lea, numele din botez fiind de Nicolae. A intrat din tinerețe în viața monahală. A fost hirotonit diacon și preot în Muntele Athos la Mănăstirea Dionisiou. După moartea mitropolitului de Tesalonic, Sfântul Nifon a fost ales în scaunul mitropolitan. După finalizarea ceremonialului religios, credincioșii s-au putut închina în continuare la racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nifon.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe