PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DÂMBOVIȚA : ÎMBULZEALĂ ȘI LEȘINURI LA SFINTELE MOAȘTE

DÂMBOVIȚA : ÎMBULZEALĂ ȘI LEȘINURI LA SFINTELE MOAȘTE

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon s-a lăsat cu îmbulzeală și leșinuri. Veniți de la primele ore ale dimineții, credincioșii nu au mai făcut față aglomerației și căldurii și au avut nevoie de ajutor. Voluntarii de la Crucea Roșie și medicii de pe ambulanțe au fost în alertă continuu. Bătrânii au leșinat pe capete. În doar două ore, au fost 15 cazuri de intervenție pentru acordarea primului ajutor. Pentru că nu le făceau cinste aceste incidente, organizatorii și preoții au încercat să le ascundă.

Parcul Mitropoliei a fost luat cu asalt de credincioși. Bătrâni dar și tineri au fost aduși cu microbuzele de preoții din toate localitățile județului de la primele ore ale dimineții pentru a lua parte la ceremonie. Obosiți, doborâți de căldură și de îmbulzeală, unii s-au refugiat pe pături chiar pe spațiul verde.

În aglomerația creată, multora li s-a făcut rău și au avut nevoie de ajutor. Voluntarii de la Crucea Roșie au fost în alertă continuu. În doar două ore, 15 persoane au avut nevoie de îngrijiri.

Tânăra aflată pe targa de lângă ambulanță a simțit că leșină din cauza oboselii și căldurii și a cerut ajutor. Medicii au consulat-o și i-au acordat primele îngrijiri.

Acestui bătrân i s-a făcut rău după ce a stat mai bine de o oră la coadă pentru a atinge moaștele.

Nemulțumiți că astfel de incidente strică imaginea evenimentului religios, organizatorii și un preot au încercat să alunge presa. Au strâns reporterul MDITV de mână și au îndepărtat operatorul, totul pentru a ascunde problemele mari de organizare.

Zeci de voluntari de la Crucea Roșie și mai multe echipaje de la ambulanta au lucrat la foc continuu și le-au acordat sprijin celor suferinzi.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe