PRIMA PAGINĂ » CONTROL FULGER IN DAMBOVITA

CONTROL FULGER IN DAMBOVITA

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Dupa scandalul izbucnit la Comisia de Evaluare a Persoanele cu handicap din Prahova, Ministerul Muncii a facut controale „fulger” in toata tara. De verificari nu a scapat nici serviciul din Dambovita. Aici, cea mai mare problema o reprezinta grupurile sanitare pentru persoanele cu handicap, la care s-au gasit nereguli. Mai bine spus, dambovitenii cu dizabilitati au parte doar de o toaleta ecologica, putin mai mare decat una obisnuita.

In urma controlului efectuat in judetul nostru, la Serviciul de Evaluare a Persoanelor cu Handicap, inspectorii au descoperit ca grupurile sanitare destinate dambovitenilor cu dizabilitati sunt dimensionate necorespunzator si sunt dotate insuficient cu sisteme de prindere. De fapt vorbim despre o toaleta ecologica, putin mai spatioasa, aflata in curtea institutiei. Cei care sufera de un handicap nu se pot descurca fara ajutorul unui insotitor, pentru ca nu exista niciun sistem de prindere. Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita spun ca este o masura provizorie. Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap a fost mutata in alt sediu, tocmai pentru ca imobilul in care se afla, statea sa se prabuseasca. Este o cladire foarte veche, care a intrat in reabilitare, in cadrul unui proiect cu fonduri europene.

Reprezentantii DGASPC Dambovita spun ca pentru moment, nu exista alta posibilitate de dotare a cladirii cu grupuri sanitare adaptate persoanelor cu dizabilitati, fiind un sediul provizoriu. In vara anului viitor, cand proiectul va fi finalizat, comisia de evaluare se va muta in cladirea modernizata, care va avea si lift pentru cei cu handicap.

ECHIPA: Madalina Zabava / Eduard Leasa

http://youtu.be/8M599__5bQg

 

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe