PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DÂMBOVIȚA EXPORTĂ CARTOFII TIMPURII

DÂMBOVIȚA EXPORTĂ CARTOFII TIMPURII

de Andrei Oprescu
38 vizualizări

An bun pentru producatorii de cartofi din sudul judetului Dambovita. Pana in acest moment productia a luat drumul exportului, in tari precum Germania, Polonia, Bulgaria sau Ungaria, unde culturile de cartofi timpurii au fost grav afectate de vremea nefavorabila. Piata angro din Lunguletu s-a transformat anul acesta in piata de export.

Legumicultorii din sudul judetului Dambovita au muncit de dimineata pana seara fara sa tina seama de pericolele caniculei, iar acum se bucura de roade. Au avut parte de o productie buna a cartofului, iar pretul este de asemenea bun, intre 0,80 de bani si 1,2 lei kilogramul.

Productia este intre 35-40 de tone la hectar, iar valorificarea nu pune probleme. Agicultorii sunt foarte multumiti si ii multumesc lui Dumnezeu pentru recolta de anul acesta.

Anul acesta, din ce in ce mai multi investitori straini se arata interesati sa cumpere produse legumicole romanesti, astfel ca agricultorii din sudul judetului Dambovita nu duc lipsa de clienti. Cartofii din bazinul legumicol Slobozia Moara, Lunguletu, Poiana sunt doriti pe alte meleaguri si sunt exportati. Comerciantii straini vin cu camioanele din tari precum Germania, Polonia, Bulgaria sau Ungaria.

Duminica, 23 iunie, de la ora 13 in cadrul emisiunii “Gospodarii” veti afla cum au reusit agricultorii din sudul judetului Dambovita sa exporte cartofii timpurii.

ECHIPA: Ion Obăgila / Valentin Popescu / Eduard Găiseanu

http://youtu.be/ILW0s9Fzp24

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe