PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PUIETI USCATI DE SECETA

PUIETI USCATI DE SECETA

de Andrei Oprescu
40 vizualizări

Caldura excesiva pune in pericol culturile de puieti din Pepiniera Centrala Gaesti. Din cauza soarelui care arde cu putere pe termen indelungat apar pierderi la speciile de pomi forestieri si ornamentali. Anul trecut de exemplu, pagubele produse de seceta si inregistrate de Directia Silvica Dambovita au fost de aproximativ un miliard lei vechi.

In Pepiniera Centrala Gaesti a fost amenajata si functioneaza o instalatie de udat cu picatura. Insa, in ultimii trei ani, recunosc responsabilii, din cauza temperaturilor ridicate din cele trei luni de vara se inregistreaza si pagube mataeriale. In camp speciile de copaci forestieri si ornamentali neputand fi udate.

Pepiniera Centrala Gaesti produce anual sute de mii de puieti. Prte dintre ei sunt folositi de Directia Silvica la impaduriri, anual 50-60 de mii merg catre sponsorizari, catre scoli, primarii, biserici sau Consiliul Judetean, iar altii sunt valorificati. Asa cum a fost cazul a 70 de mii de puieti ornamentali, care au fost vanduti.

Dupa ce ani de zile Pepiniera a mers in pierdere, din lipsa de interes a unora, anul trecut profitul inregistrat s-a ridicat la 500 de milioane lei vechi.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Răducu Rădoi

http://youtu.be/ERKOGnyCO1M

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe