PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DATORI VÂNDUȚI – VIDEO

DATORI VÂNDUȚI – VIDEO

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Patru comune dâmbovițene așteaptă ajutor de la Guvern

Fie au luat fonduri europene fara sa fie eligibili fie s-au indatorat peste masura si nu mai pot restitui banii imprumutati. In doar cateva cuvinte aceasta este situatia in patru comune dambovitene, dupa cum a declarat intro conferinta de presa presedintele CJ Dambovita.Pentru Rascaieti, Branesti, Varfuri si Ciocanesti va fi solicitat un sprijin financiar din partea Guvernului spune seful Executivului judetean.

Intro conferinta de presa Adrian Tutuianu a precizat ca la Rascaieti si Branesti, banii accesati prin APDRP, sufera corectiile financiare de 100%. Concret, toata suma trebuie restituita pentru ca gradul de saracie, trecut in acte, si datorita caruia comunele au accesat fonduri europene, nu a fost cel real. In aceasta situatie ramne doar varianta unui ajutor Guvernamental, pentru ca cele doua comune nu au cum sa restituie sumele, ce depasesc bugetul localitatilor.La Branesti administratia locala spune ca situatia nu este chiar…disperanta, iar insolventa nu bate neaparat la usa.

Speriati sau nu atat la Branesti cat si la Rascaieti banii de restituit sunt foarte multi.

Datorii comune

Răscăieți- 8,57 milioane lei

Brănești – 9,01 milioane de lei(2,2 mil euro) (buget propriu 300.000 de lei)

Vârfuri- debit de restituit 328,601 lei

Ei bine in acest ultim caz, la Varfuri, este vorba de un credit luat de admnistratia locala nu de fonduri obtinute prin APDRP, ca urmare a declararii unui grad de saracie a localitatii, declarat mai mare ca in realitate. Suma desi aparent mica este imposibil de restituit pentru ca depaseste veniturile si asa mici ale localitatii. Viceprimarul localitatii spune ca problema nu exista

Ei bine, cetatenii localitatii nu sunt neaparat speriati de spectrul insolventei si in cazul in care au dorit sa raspunda la intrebari au fost categorici atunci cand au identificat vinovatii.

In cazul in care se vor pastra hotararile actuale in instanta si nu va exista niciun ajutor financiar din partea Guvernului, la Rascaieti si Branesti se va intra in insolventa, astfel satbilindu-se o situatie cu totul inedita pentru o administratie local din Dambovita.

Redactor:Catalina Sandu/ Horia Marin

Imagine: Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe