PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DEPOZITE DE GUNOAIE PESTE TOT, SANCŢIUNI ZERO

DEPOZITE DE GUNOAIE PESTE TOT, SANCŢIUNI ZERO

de Andrei Oprescu
23 vizualizări

Ca la noi, la nimeni! Judeţul Dâmboviţa este plin de gunoaie, iar Garda de Mediu cunoaşte toate zonele care au fost transformate în adevărate depozite de resturi menajere. Degeaba, însă! Până acum nu a fost aplicată nicio sancţiune.

Conducerea interimară a Gărzii de Mediu, filiala Dâmboviţa, este într-o permanentă schimbare. Ultimul inspector şef care a ocupat primul scaun din instituţie, Ionuţ Bănică, a găsit politica mai interesantă decât curăţarea judeţului de gunoaie şi s-a retras din activitate. Acum este un nou interimar, însă problemele rămân aceleaşi. De la începutul anului până în prezent au fost efectuate trei acţiuni de control, iar rezultatele sunt dezastruoase. În prima etapă de control au fost verificate 82 de unităţi administrativ-teritoriale, fiind identificate 171 de locaţii cu depozite necontrolate de deşeuri, care se întind pe o suprafaţă mai mare de 121 000 mp. Lista ruşinii este deschisă de municipiul Târgovişte.

De asemenea, au fost depistate depozite de deşeuri abandonate pe DN71, în zona Glod – cota 1000, pe DN 72, în zona pădurea Dragodana şi DJ 711, Târgovişte-Bujoreanca. Nici malurile râurilor care străbat judeţul Dâmboviţa nu arată mai bine.

După cum reiese din raportul Gărzii de Mediu, judeţul Dâmboviţa tinde să devină o adevărată groapă de gunoi, iar această situaţie nu va fi remediată prea curând. Deşi sunt consemnate sute de depozite necontrolate de gunoi, Garda de Mediu nu a aplicat nicio sancţiune.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe