PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DEZASTRU LA BACALAUREAT – VIDEO

DEZASTRU LA BACALAUREAT – VIDEO

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Povestea rezultatelor proaste la examenul de bacalaureat se repeta in fiecare an in judetul Dambovita! Din cei peste 1900 de candidati care au sustinut examenul in cea de-a doua sesiune, putin peste 300 au reusit sa obtina nota de trecere.  Cele mai slabe rezultate au fost inregistrate la disciplinele fizica si chimie, unde a plouat cu note de 1 si 2. Situatia este similara celei de anul trecut cand din cei 2384 de candidaţi dâmboviteni inscrisi pentru a doua sesiune a Bacalaureatului, doar 18% au promovat.

Saptamana a inceput prost pentru candidatii damboviteni care au participat la sesiunea a doua a examenului de bacalaureat 2013. Rezultatele afisate luni au aratat cat de putin interesati de educatie sunt elevii acestei generatii. Din cei peste 1900 de candidati care au sustinut examenul maturitatii, unii pentru a doua sau a treia oara, putin peste 19 % au reusit sa promoveze.

La centrele de examinare din municipiu Targoviste, unde au fost afisate rezultatele, s-a trecut de la agonie la extaz. In timp ce unii candidati si-au manifestat bucuria pentru ca au reusit sa obtina macar 5 sau 6 si au promovat, altii s-au aratat resemnati cu esecul si au incercat sa faca haz de necaz.

Rezultate proaste au fost inregistrate si la nivel national unde putin peste 20% dintre candidati au promovat. Nici anul trecut situatia nu a fost una favorabila in judetul Dambovita. Din 2384 de candidaţi inscrisi atunci pentru a doua sesiune a Bacalaureatului, doar 18,02% au promovat. Anul acesta, rezultate mai bune au fost inregistrate la disciplinele socio-umane, asta pentru ca doar 6 candidati au sustinut probe la aceste materii.  In schimb, la chimie, fizica si matematica s-au obtinut note de 1, 2 si 3 .

ECHIPA: Cătălina Sandu/ Radu Constantinescu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe