PRIMA PAGINĂ » DEZASTRU LA SIMULARI

DEZASTRU LA SIMULARI

de admin
14 vizualizări

Examenul de maturitate continua sa fie o misiune imposibila pentru tinerii damboviteni. Rezultatele obtinute la simulari sunt dezastruoase. Daca ar fi dat bac-ul in aprilie, mai mult de jumatate din elevii damboviteni de clasa a douasprezecea ar fi picat examenul. Cel mai mic procent de promovabilitate a fost inregistrat la matematica, doar 38% luand nota de trecere.

[embedplusvideo height=”393″ width=”650″ standard=”http://www.youtube.com/v/DWel9rWO1_w?fs=1″ vars=”ytid=DWel9rWO1_w&width=650&height=393&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep6708″ /]

Multi liceeni de clasa a douasprezecea din Dambovita au sperat sa obtina macar nota cinci la simularea examenului de bacalaureat. A ramas doar un vis. Au obtinut pe linie respins, asa cum se va intampla si in vara, daca nu se pun cu burta pe carte. Elevii au demonstrat de la prima proba cat de interesati sunt de aceste simulari: au chiulit pe capete: la romana 1200, la matematica peste 1300, iar la ultima proba numarul absentilor a depasit 1500. Noua au fost dati afara din examen, dupa ce au fost prinsi copiind. Mai bine de jumatate dintre liceenii damboviteni au picat simularea. Procentele de promovabilitate au fost: limba română 42,81%; matematică-37,48%; proba la alegere 57,65%.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita spera ca la bacalaureat, procentul de promovabilitate sa fie de peste 50%. Pentru asta, profesorii ii mediteaza gratuit pe tineri, la scoala. Mai mult, ministrul Educatiei vrea ca examenul sa fie diferentiat in acest an. Cel putin la proba de matematica, elevii liceelor tehnologice vor primi subiecte mai usoare decat cei care invata la colegii nationale. Ramane insa de vazut daca liceenii nu vor pica din nou pe capete la examenul maturitatii. Anul trecut, in judet, dupa cele doua sesiuni, numai 46% dintre elevi au reusit sa ia bac-ul.

Cele mai bune rezultate la simulari au fost obtinute in Dambovita de elevii Liceului de Arte „Balasa Doamna”, C.N. „Constantin Carabella” si „Ienachita Vacarescu”. Pe ultimul loc s-au clasat cei de la liceele “N. Cioranescu”, “Spiru Haret” si Liceul Tehnologic din Pucioasa.

ECHIPA: Madalina Zabava / Eduard Leasa

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe