PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DISPERAREA CONTINUĂ – VIDEO

DISPERAREA CONTINUĂ – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Disperarea continua in Muntenia. Hidrologii au prelungit codul portocaliu de inundatii pana sambata la ora 18 si vizeaza rauri din 10 judete din jumatatea de sud a tarii. Raman in continuare vizate de inundatii si judetele Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu si Prahova. Hidrologii vorbesc si de depre o perioada critica in care se vor afla aceste judete, in urmatoarele ore se vor inregistra cantitatile mult mai mari de apa.
Potrivit avertizarii, se instituie cod portocaliu pe raurile din bazinele hidrografice:, Paraul Cainelui si alti afluenti mici ai raului Vedea ,judetele Olt, Arges si Teleorman, Neajlov amonte Vadu Lat, judetele Dambovita si Giurgiu, pe cursurile inferioare ale Prahovei, Teleajenului si Cricovului Sarat, judetul Prahova.
Tot pana sambata dupa-amiaza ramane in vigoare si codul galben de inundatii pentru cursuri de apa din 13 judete. Toate acestea sunt o consecinta directa a ploilor din ultimele doua saptamani, ploi care nu vor sa inceteze. Meteorologii au revizuit si ei avertizarea cod galben pentru noua judete din Banat, Oltenia si Muntenia, aceleasi care sunt vizate si de avertizările hidrologice. Vor continua sa cada precipitatii insemnate cantitativ.
Vremea ramane instabila si in debutul weekend-ului, iar aversele cu tunete si fulgere sunt asteptate mai ales in Muntenia. In acesta regiune, cu precadere la deal si la munte, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul va fi alert peste tot, iar temperaturile maxime se vor incadra intre 15-17 grade.
In urmatoarele zile vremea se mai indreapta putin. Asta inseamna ca ploile se mai domolesc, dar vantul va continua sa sufle cu putere, mai ales in sud si la munte. Important este faptul ca in weekend iese soarele in cea mai mare parte a tarii si maximele raman intre 14 si 24 de grade. Însă, nu ne vom bucura prea mult de vreme prietenoasa, de duminica seara aversele reapar, la inceput in sud, iar luni cuprind si restul tarii. Potrivit meteorologilor de saptamana viitoare ne vom confrunta din nou cu vremea urata.
Si la munte vremea ramane in continuare mohorata. Pe czonele mai inalte inca exista conditii de producere a precipitatiilor sub forma de lapovita, iar la altitudini mai mici ploile se vor instala in zilele urmatoare. Vantul va sufla cu unele intensificari iar temperaturile raman modeste.

Ilona Rotaru
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe