PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » DOSARUL LUKOIL, TRIMIS ÎN JUDECATĂ

DOSARUL LUKOIL, TRIMIS ÎN JUDECATĂ

de admin3
3 vizualizări

Dosarul Lukoil a fost trimis in judecata! Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au facut cercetari pentru spalare de bani, folosirea cu rea credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani. In acest dosar au fost deferite justitiei mai multe persoane din conducerea Petrotel Lukoil Ploiesti, intre care se afla si cetateni rusi.

Prejudiciul din dosar se ridica la aproape 2 miliarde de euro. Au fost trimisi in judecata directorul general al Petrotel Lukoil Ploiesti si membru in Consiliul de Administratie al societatii, cetateanul rus Andrey Bogdanov, precum si cetatenii rusi Alexey Voinstev, director general adjunct in cadrul societatii de la Ploiesti, acuzat de complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii, Olga Kuzina, director general adjunct in cadrul Petrotel Lukoil Ploiesti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani, dar si Andrei Rață, cetatean moldovean, membru in consiliul de administratie al Petrotel Lukoil Ploiesti, Dan Dănulescu, director general adjunct in cadrul societatii de la Ploiesti și Dorel Duțu, contabil șef in cadrul Petrotel Lukoil Ploiesti, pentru complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani.

In rechizitoriul intocmit în cauza se arata ca, in perioada 2011-2014, inculpatii au folosit cu stiinta cu rea credinta bunurile si creditul de care se bucura societatea intr-un scop contrar intereselor acesteia, pentru a favoriza alte societati comerciale in care aveau interes direct sau indirect, prin incheierea, in numele si pe seama SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti, a unor contracte de achizitie de titei, precum si prin incheierea unor contracte de livrare de produse finite in conditii de pret dezavantajoase societatii comerciale, avand ca rezultat generarea de pierderi determinate de practicarea unor preturi de livrare situate sub costurile de productie.

Procurorii spun ca au dovezi ca iculpatii au dispus si ordonat transferuri de sume de bani, despre care cunosteau ca provin din savarsirea infractiunii de utilizare cu rea credinta a creditului societatii, faptele intrunind elementele constitutive ale infractiunii de spalare de bani. Pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite masuri asiguratorii.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe