PRIMA PAGINĂ » SPORT » România pe primul loc la Balcaniadă

România pe primul loc la Balcaniadă

de admin3
17 vizualizări

Pitestiul a fost pentru a doua ora consecutiv gazda a unei puternice competii atletice. Orasul lalelor a organizat Campionatul Balcanic de Atletism pentru seniori. Romania a reusit sa se impuna in clasamentul pe medalii.

La competitia de la Pitesti au participat un numar de 15 tari considerate balcanice printre care si puternicele reprezentative ala Turciei si Greciei. Alaturi de aceste tari in competitie s-a inscris si lotul Israelului, rezulatele acestor sportivi nefiind insa luate in calcul, in clasamentul final.Organizarea competitiei de la Pitesti a presupus un efort suplinmentar din partea federatiei de specialitate.

In clasamentul final al competitie Romania s-a clasat pe prima pozitie cu un total de 26 de medalii dintre care cinci de aur:Bianca Rãzor (400 m), Florina Pierdevarã (800 m), Florentina Marincu (lungime), 4×400 m feminin (Sanda Belgyan, Florina Pierdevară, Anamaria Ioniță și Bianca Răzor), Andrei Gag (greutate).

Clasament Balcaniada Atletism, Pitesti 2015
1. România- 267 puncte
2. Turcia- 205 puncte
3. Grecia- 163,5 puncte
4. Fosta campiona Doina melinte, prezenta la competitie spune ca Romania are potential in perspectiva campinatelor mondiale si a jocurilor olimpice.

Urmatoarea competitie importanta, pentru atletii romani, va fi campionatul mondial, ce va avea loc in China, la Beijing, anul acesta.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe