PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DUPĂ BACALAUREAT, ÎNCOTRO?

DUPĂ BACALAUREAT, ÎNCOTRO?

de Andrei Oprescu
61 vizualizări

Proaspăt iesiți de pe băncile liceului, mai întâi de orice ofertă de job, tinerii dâmbovițeni optează pentru varianta șomajului. Fie că au trecut sau nu examenul de bacalaureat, tinerii se așează la coadă pentru a-și depune dosarul de șomaj. Banii pe care îi vor încasa de la stat nu sunt mulți, dar sunt bineveniți măcar pentru o perioadă, cât să se bucure de vacanță. Alții caută să se angajeze din dorința de a-și asigura un trai liniștit. Cei care nu au luat examenul, dar nu vor să renunțe la studii, pot urma cursurile unei postliceale.
Rezultatele finale au dat verdictul bacalaureatului din 2018. Procentul de promovabilitate, după soluţionarea contestaţiilor, este de 69,7%, în creştere de la 67,7%, cu 2% mai mult faţă de rezultatele iniţiale. Numărul mediilor de 10 a crescut la 132, iniţial fiind înregistrate 104. Dacă acestea sunt veștile bune, veștile proaste au fost primite de mii de candidați care nu au reușit să ia nota de trecere. Ce vor face mai departe? Ca în fiecare an prima opțiune este șomajul.
Silviu este unul dintre ei. A venit cu dosarul de șomaj și între timp își caută de muncă. Spune că facultatea nu este o opțiune pentru el.
Dacă reușește să se angajeze, are și alte beneficii pe lângă salariu. Un stimulent de inserție pentru care însă trebuie să se țină de muncă cel puțin pentru o perioadă de 12 luni. Banii vin în două tranșe.
Vlad vrea să meargă la facultate, dar până când va fi declarat admis, a depus dosarul de șomaj. Spune că are nevoie de bani, chiar dacă sunt puțini, pentru a se pregăti pentru ce urmează. Nu vrea să muncească și va profita de vacanță pentru a se pregăti pentru facultate.
Pentru postlicealele din Târgoviște taxele de înscriere variază între 100-150 de lei.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe