PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DUPĂ MUNCĂ ȘI RĂSPLATĂ – VIDEO

DUPĂ MUNCĂ ȘI RĂSPLATĂ – VIDEO

de admin
56 vizualizări

Revendicarile lor au fost auzite mai repede decat sperau. Acum trebuie sa astepte doar rezolvarea. Sindicatele au amenintat ca din toamna vor declansa proteste, nemultumite de salariile din sistemul bugetar, pe care le considera unele de mizerie. Un angajat al statului, cu studii superioare a ajuns sa castige cat un muncitor necalificat, odata cu majorarea salariului minim pe economie, au spus revoltate sindicatele. Mai repede decat ar fi sperat, au primit un raspuns de la Minsiterul Muncii. Aceste probleme vor fi rezolvate pana la 1 octombrie, a precizat minsitrul Rovana Plumb.
In cadrul unei intalniri desfasurata la Targoviste, sindicalistii au anuntat ca sunt hotarati sa declanseze greva in toamna, daca lefurile bugetarilor nu vor creste. Ei sustin ca de la 1 iulie, cand salariul minim pe economie a fost majorat la 900 de lei, cei mai multi angajati din administratia publica au ajuns sa castige cat un muncitor necalificat.
Raspunsul vine pentru ei din partea minsitrului Muncii, Rovana Plumb, care a declarat ca problemele vor fi solutionate pana la 1 octombrie, prin modificarea coeficientului de ierarhizare, astfel incat sa se poata asigura o normalitate in sistemul de salarizare.
Aceasta a precizat s-a format deja un grup de lucru cu experţi din Ministerul Muncii, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice care să soluţioneze problemele apărute în sistemul de salarizare al bugetarilor ca urmare a creşterii salariului minim pe economie, respectiv să modifice coeficientul de ierarhizare.

Mădălina Zăbavă
Eugen Bănescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe