PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LEGEA-I NOUĂ, CONTROVERSELE ACELEAȘI – VIDEO

LEGEA-I NOUĂ, CONTROVERSELE ACELEAȘI – VIDEO

de Andrei Oprescu
0 vizualizări

Deputatii din comisia juridica au decis. Dupa ce cainii fara stapan sunt adunati de pe strazi si dusi in adaposturi, daca nu sunt revendicati in termen de doua saptamani, pot fi eutanasiati. Se pare ca aceasta este  singura masura gasita de autoritati, dupa ce s-au declarat depasite de numarul mare de maidanezi care au pus stapanire pe orasele si satele din Romania. In continuare, reprezentantii organizatiilor pentru protectia animalelor se opun categoric eutanasierii.

In Targoviste, nimeni nu stie cu exactitate la cat a ajuns numarul cainilor fara stapan, care au impanzit strazile, curtile scolilor si gradinitelor sau parcurile. Insa, cert este ca numarul lor trece de trei mii, potrivit directorului Directiei de Salubritate, institutie care se ocupa cu strangerea cainilor din municipiu, crotalierea si castrarea. Tocmai de aceea, in fata unei legislatii deficitare, autoritatile din Targoviste cer modificari majore si solutii  care sa permita luarea unor masuri legale de urgenta.

Situatia este cu mult depasita si in satele din Dambovita, unde nici macar serviciu de ecarisaj nu exista. Ce sa mai vorbim de adaposturi amenajate. Primarii se plang ca de abia reusesc sa plateasca  ajutoarele sociale. Atunci cand trebuie sa prinda un caine, angajatii alearga dupa el cu mainile goale. Asa cum s-a intamplat zilele trecute la Potlogi, dupa ce un patruped fara stapan a muscat un copil de fata.

Problemele cu maidanezii sunt vechi de ani de zile. Numerosi oameni au ajuns la spital muscati de caini, insa a fost nevoie de o tragedie mult mai mare pentru ca responsabilii sa ia o decizie. Moartea unui copil de numai patru ani. Acum, deputatii din Comisia juridica si cea pentru administratie au aprobat eutanasierea câinilor maidanezi. Trebuie insa tinut cont de cateva reguli. Dupa ce sunt adunate de pe strazi, animalele trebuie tinute in adapost 14 zile. Ulterior, daca nu sunt revendicate, pot fi eutanasiate. Stabilirea termenului in care se face eutanasierea cainilor nerevendicati se va face avand in vedere capacitatea de cazare in padocuri si bugetul alocat. Insa, asa cum era de asteptat parerile privind aceasata hotarare sunt impartite.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Loredan Bouroșu

 

http://youtu.be/XfUJb8gA12M

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe