PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » EL ESTE INGINERUL ROMÂN RĂPIT ÎN LIBIA. ESTE DIN PLOIEȘTI. AU APĂRUT PRIMELE IMAGINI. CELULĂ DE CRIZĂ LA MAE

EL ESTE INGINERUL ROMÂN RĂPIT ÎN LIBIA. ESTE DIN PLOIEȘTI. AU APĂRUT PRIMELE IMAGINI. CELULĂ DE CRIZĂ LA MAE

de Andrei Oprescu
32 vizualizări

După ce în urmă cu mai bine de o lună de zile se dădea alarma în urma răpirii unui inginer român în Libia, apar acum și primele imagini, dar și date despre identitatea acestuia. Se pare că inginerul este din Ploiești și că lucra alături de alți trei colegi în Libia pentru o companie din Sahara. Toți ar fi fost răpiți. Inginerul activa de peste 15 ani în domeniul petrolier. La începutul acestei săptămâni au apărut primele imagini. Ministerul de Externe verifică în acest moment autenticitatea filmului.

Inginerul care ar fi din Ploiești a fost răpit pe 14 iulie în Libia de o grupare teroristă. La primirea informațiilor MAE a declanșat celulă de criză. Primele imagini cu acesta au apărut de curând postate pe pagina de facebook a grupării. Răpitorii nu cer răscumpărare, doar implicarea autorităților pentru moment. Alături de ploieştean, alţii trei colegi de-ai săi au fost răpiţi. Toţi lucrau pentru o companie petrolieră din Sahara.

„Celula de criză interinstituţională, care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Libia, a luat notă de difuzarea pe internet a unui material video referitor la acesta. Autorităţile române competente, reprezentate în Celula de criză interinstituţională convocată de către MAE, verifică, în regim de urgenţă, autenticitatea filmului. Având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze. Celula de criză interinstituţională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen. Celula de criză interinstituţională este în contact permanent cu autorităţile centrale şi locale libiene, reprezentanţii companiei angajatoare, precum şi familia cetăţeanului român”.

Se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe