PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EXPOZIŢIE INEDITĂ

EXPOZIŢIE INEDITĂ

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Complexul National Muzeal “Curtea Domneasca” Targoviste gazduieste in perioada 20 iunie – 21 iulie 2013 vernisajul  „PATIMA SI VICIU, ARTA SI FUM”- O istorie a fumatului in Romania. Expoziţia fotografica organizata de Asociatia „Clujul de altadata” s-a deschis astazi la Muzeul de Istorie, unde dambovitenii vor putea admira obiectele si tabieturile fumatului dar si pitorestile pachete de tigarete din perioada comunista.

Vernisajul inedit, gazduit de Muzeul de Istorie din municipiu aduce in fata publicului imagini ale singurului viciu care a declansat o arta, fumatul. Timp de o luna, vizitatorii vor avea ocazia sa admire o altfel de istorie a unui obicei controversat povestita prin intermediul imaginii.

In cadrul expozitiei pot fi vizionate  imagini ale reclamelor interbelice la ţigarete pentru femei, ciubuce ale boierilor, pipa lui Avram Iancu sau a lui Constantin Brâncuşi, tabachere ale regilor României si a unor capete încoronate şi personalităţi ale culturii şi politicii româneşti neocolite de patima fumatului dar si pachete de țigarete din perioada comunistă.

Expoziția foto „PATIMĂ ŞI VICIU, ARTĂ ŞI FUM” este un proiect care s-a bucurat de succes în anii 2012-2013 prin participarea la evenimente culturale de prim rang naționale și internaționale: Festivalul Sighișoara Medievală, Zilele Culturii la Bușteni si Festivalul Cetăți Medievale Sibiu.

ECHIPA: Cătălina Sandu/ Ciprian Rusa

http://youtu.be/uPDjJmDWXjM

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe