PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VREMEA GRANELOR COAPTE

VREMEA GRANELOR COAPTE

de Andrei Oprescu
67 vizualizări

Acolo unde culturile nu au fost distruse de piatra cazuta in ultimul timp, ploile au facut minuni. Au ajutat plantele infiintate in toamna sa se dezvolte, productia fiind una bogata. Si pentru legume a fost bine venite ploile din ultima luna. Numai ca, doar in trei zile de canicula pamantul s-a intarit din nou, iar agricultorii se vaita ca radacinoasele, precum morcovii, se rup atunci cand sunt scoase din pamant.

Granele au inceput sa umple hambarele dambovitenilor. Agricultorii din judet sunt in plina campanie de recoltare a culturilor de toamna, orzoaica si orz, care au ajuns la maturitate dupa caldura din aceste zile. Oamenii se pregatesc, de asemenea, sa adune de pe camp rapita si graul. Unde parcelele nu au fost afectate de furtuni si grindina ploile cazute au ajutat la cresterea randamentului.

In timp ce reprezentantii DADR sustin ca ploile au asigurat necesarul de apa din sol, fermierii se plang ca dupa numai cateva zile caniculare pamantul este deja uscat, iar  trei sferturi din legumele radacinoase pe care le cultiva raman in sol.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Ciprian Rusa

http://youtu.be/jkIY4XSUiLg

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe