PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » EXPOZIȚIE REGALĂ

EXPOZIȚIE REGALĂ

de Mditv
3 vizualizări

În acest weekend a fost organizat la Sinaia vernisajul expoziției Arhitectură și regalitate. Evenimentul a fost găzduit de Castelul Pelișor în prezența Alteței Sale Regale Principesa Elena a României, cea de-a doua fiică a regelui Mihai, mama principelui Nicolae și a Excelenței Sale domnul Alexander Nixon.

Expoziția se desfășoară sub Auspiciile Familiei Regale a României și este dedicată aniversării a 150 de ani de la sosirea lui Carol I în România și de la întemeierea Dinastiei Regale, precum și a 135 de ani de la proclamarea Regatului României. La eveniment au fost prezenți și principesa Elena a României și domnul Alexander Nixon.

Expoziţia „Arhitectură și regalitate” ilustrează trei teme mari: „Arhitectura regilor şi a reginelor României”, secțiune care remarcă rolul direct al regilor și al reginelor României în realizarea unora dintre cele mai importante edificii ale țării, „Arhitectura reprezentativă în România influenţată de regalitate şi de monarhi” și „Expoziţia expoziţiilor regale” care ilustrează arhitectura ca o proiecţie în exteriorul monarhiei, către societate, dar şi către străinătate, o arhitectură despre cum dorea Regatul României să fie privit în exterior.

Vernisajul a fost însoțit de proiecția filmului documentar „Reședințe ale Regalității Române” și de un colocviu susținut de autorii expoziției.

Expoziția poate fi vizitată până în data de 22 mai 2016 și este prezentată cu sprijinul Muzeului Național Peleș.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe