PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FĂRĂ APĂ ÎN TOIUL VERII

FĂRĂ APĂ ÎN TOIUL VERII

de Mditv
2 vizualizări

Niciunul dintre serviciile de furnizare a apei potabile din judeţul Dâmboviţa nu satisfac nevoile abonaţilor, în ciuda faptului că aceştia îşi plătesc facturile în fiecare lună. Aproximativ 450 de gospodării din comuna dâmboviţeană Poiana sunt fără apă potabilă în toiul verii. Oamenii se plâng că apa de la robinet se opreşte zilnic, iar reprezentanţii Companiei de Apă au aceeaşi scuză general valabilă pentru toate localităţile. Consumul de apă este prea mare pe timp de vară şi astfel scade debitul considerabil. Surprinzător este faptul că în faţa primarului aceştia au avut o altă explicaţie.

De aproximativ trei săptămâni oamenii din comuna Poiana primesc apă cu porţia. Furnizarea apei potabile se opreşte fără nicio explicaţie, mai ales pe timpul zilei. Nu de puţine ori oamenii au rămas fără apă de băut, pentru mâncare sau pentru igiena personală. Soluţia de rezervă rămân puţurile din curţi, la care localnicii nu au renunţat chiar dacă s-au racordat la reţeaua publică de apă potabila.

Nemulţumirile oamenilor au ajuns în primă instanţă la primarul localităţii, iar acesta a cerut explicaţii furnizorului de apă potabilă.

Interesant este faptul că explicaţia Companiei de Apă în faţa jurnaliştilor, diferă de cea oferită edilului şef din localitatea cu probleme. Furnizorul de apă potabilă invocă scuza universală pentru toate localităţile cu probleme ale debitului.

Reţeaua publică de apă potabilă nu face faţă celor 450 de gospodării racordate, din cele aproximativ 1500, câte sunt în localitate. Oare ce s-ar fi întâmplat dacă toţi localnicii ar fi fost racordaţi la reţeaua publică? Încă o dată se dovedeşte faptul că societatea comercială responsabilă cu furnizarea apei potabile nu oferă servicii de calitate contribuabililor, în conformitate cu sumele mari pe care oamenii trebuie să le plătească lunar. Mai mult decât atât, din dorinţa de a intra în lumea civilizată cât mai repede, oamenii au ajuns să îşi sape singuri şanţurile pentru racordul legal la reţeaua publică. Chiar şi aşa, Compania de Apă încasează destui bani de la noii abonaţi.

Conform spuselor Companiei de Apă, situaţia de la Poiana nu pare a avea o rezolvare prea curând. Furnizorul de apă potabilă dă vina pe vremea caniculară pentru lipsa presiunii, aşa că abonaţii rămân la mila Domnului.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe