PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LA BAC , CA LA INSTANȚĂ – VIDEO

LA BAC , CA LA INSTANȚĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Ministerul Educatiei vrea microfoane la examenul de BAC. De anul viitor, examenul de bacalaureat nu va fi inregistrat doar video, ci si audio. Ministrul Educatiei si-a dat seama ca nu sunt suficiente doar filmarile mute si va lua aceasta masura in scurt timp.

Microfoanele vor fi ultima proba a competentiei Ministerului Educatiei la BAC-ul de anul viitor. Acestea vor fi anexate la camerele video deja existente in salile de examen, pentru ca nu si-au atins scopul. Bacalaureatul a fost fraudat cu talent iar scandalurile s-au tintut lant. “In timp ce lucram la draftul pentru metodologia de anul viitor, s-a discutat despre posibilitatea de a avea si inregistrare audio din sala. Eu nu cred ca este atat de complicat, vom decide daca vom face sau nu. Dar am insistat foarte mult ca inregistrările video sa existe, sa fie bine incadrata sala, nu doar un unghi din sala, pe de o parte, pe de alta parte sa existe monitorizare in timp real din partea fiecarui centru si sa existe conservarea acelei inregistrari pentru eventualitatea in care avem vreo sesizare in raport cu o anumita sala”, a precizat ministrul Remus Pricopie. Hotararea inca nu a fost luat de ministrul Educatiei, insa acesta a declarat ca la sfarsitul acestei saptamani se va lua o decizie si ca ca examenul din 2014 nu va fi diferit de cel din acest an din punct de vedere al structurii.

 

Echipa: Mihai Eremia

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe