PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FĂRĂ VIAȚĂ PRIVATĂ

FĂRĂ VIAȚĂ PRIVATĂ

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

De anul viitor casa nu va mai reprezenta pentru multi damboviteni, oaza de relaxare si locul in care sa se intoarca cu drag dupa o zi covarsitoare de munca. Parlamentul a hotarat ca noul codul de procedura penala sa ofere posibilitatea, serviciilor secret,  de a patrunde fara restrictii in sanul unei familii.  Incalcand drepturile rezervate vietii private, anagajatii Serviciului Roman de Informatii vor putea infiltra, prin efractie, atat camere video cat si microfoane in fiecare colt al locuintei.

Incepand  din februarie 2014, data la care va intra in vigoare noul cod de procedura penala, ochiul vigilent al serviciului de informatii va supraveghea chiar din intimitatea caminelor noatre. Fie ca  vorbim de inalti demnitari, magistrati, avocati, sau chiar de oameni obisnuiti, indiferent de satutul social toti putem intra in vizorul autoritatilor raspunzatoare de siguranta nationala.

Dormitorul sau baia nu vor mai fi nici ele locuri intime, nici macar o camera a unei locuinte nu va fi privata de instalarea unei camere sau a unui microfon. Cu alte cuvint, ofiterii SRI vor patrunde prin efractie in locuinta oricui doresc, atata timp cat acestia sunt considerati suspecti. Acest lucru a devenit posibil in urma dezinteresului manifestat de parlamentari la momentul votarii  legii, care practic reinstaureaza perioada temuta a securitatii din vremurile  apuse.

Mai mult, exista posibilitatea de a fi filati in spatiul privat fara ca sa avem cunostinta despre acest lucru, dupa cum se stie, in cazul unor mandate de siguranta nationala, nu este obligatoriu ca persoana vizata sa fie instiintata de faptul ca a fost urmarita. Astfel un suspect poate fi urmarit peste tot timp de mai bine de jumatate de an, in cazul in care mandatul de siguranta nationala se prelungeste, fara a fi instiintati despre acest lucru.

Ilona Rotaru

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe