PRIMA PAGINĂ » FERMIERII POT INCHIRIA PASUNILE PUBLICE

FERMIERII POT INCHIRIA PASUNILE PUBLICE

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Fermierii damboviteni pot concesiona pajistile publice din judet. Daca fac dovada ca detin animale, acestia pot  inchiria pasumea pentru o perioada de maximum cinci ani, contra unei sume de bani ce urmeaza a fi stabilita de fiecare consiliu local in parte. In plus, crescatorii de animale, pot solicita si sprijin pe suprafata de la APIA, pentru pajistea concesionata.

Daca pana acum primariile erau responsabile de pajistile publice din fiecare localitate, avand obligatia sa le intretina, si tot ele puteau accesa sprijin financiar pe suprafata, de anul acesta fermierii sunt cei care pot lua terenurile in concesiune. Principala conditie este sa aiba animale inregistrate in Registrul National al Exploatatiilor. Printr-un contract incheiat cu primaria crescatorii  de animale pot lua in folosinta pajistea, revenindu-le acestora obligatia de a le mentine destinatia si a le intretine.

In plus, fermii, pot accesa si sprijinul pe suprafata acordat de APIA, pentru suprafata concesionata sau inchiriata. Pentru acest sprijin crescatorul de animale trebuie sa faca de asemenea dovada ca are animale in intretinere.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Eduard leasă

http://youtu.be/voYCCEQd7Ig

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe