PRIMA PAGINĂ » SPOR PENTRU POLITISTI

SPOR PENTRU POLITISTI

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Politistii ar putea castiga mai multi bani! Nu este vorba despre lefuri majorate, ci despre sporuri pentru weekend-urile si sarbatorile legale lucrate. Sindicatele au semnat un acord cu ministrul Afacerilor Interne, privind raporturile de serviciu ale politistilor. Acesta este insa primul pas, fiind nevoie de modificarea legii salarizarii bugetarilor.

Sindicatele politistilor si Ministerul Afacerilor Interne au semnat un acord colectiv privind raporturile de serviciu ale oamenilor legii. Prin acest document au fost reglementate folosirea fondului pentru imbunatatirea conditiilor la locul de munca, programul zilnic de lucru al politistilor, perfectionarea profesionala.

Sindicatele si ministrul MAI si-au propus ca politistii sa primeasca un spor de 100% din salariul functiei de baza, atunci cand lucreaza sambata si duminica, dar si in zilele de sarbatoare legala. In acest mod, oamenii legii ar castiga mai multi bani. In prezent, au dreptul la timp liber, dar datorita personalului insuficient, foarte rar beneficiaza de el. Pentru ca politistii sa primeasca acest spor de 100%, este nevoie de adoptarea unei ordonante de urgenta.

In plus, sindicatele au cerut conducerii MAI sa le fie platit politistilor si dreptul de transport.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

http://youtu.be/TnGnRquEBLM

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe