PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FERMIERII RISCA SA PIARDA SUBVENTIILE – VIDEO

FERMIERII RISCA SA PIARDA SUBVENTIILE – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Fermierii care dau foc resturilor de vegetatie uscata de pe miristi vor ramane fara ajutoarele financiare de la stat. Pe langa faptul ca pot provoca incendii, greu de stins de cele mai multe ori, agricultorii trebuie sa aiba acum o grija in plus. APIA a incheiat un protocol de colaborare cu Garda de Mediu si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Vor fi facute controale pe terenurile din Dambovita, iar acolo unde se va stabili ca a fost dat foc, iar proprietarii aveau documentatie depusa pentru subventie, acestia vor fi exclusi de la plata.

Este perioada in care agricultorii s-au mutat pe camp. Strang recoltele, curata terenul si de cele mai multe ori fac imprudenta de a da foc resturilor de plante. Doar o clipa de neatentie si flacarile se pot extinde. La peste 90 de incendii de vegetatie uscata au intervenit pompierii damboviteni in ultima perioada. Cel mai recent s-a produs vineri In localitatea Produlesti, pe o suprafata de aproximativ 1 hectar de grau si 2 hectare de paie.

In plus, agricultorii trebuie sa stie ca pe langa pericolul producerii unui incendiu de proportii pot ramane si fara subventiile de la stat.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe