PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GOANA DUPĂ COMBUSTIBIL MAI IEFTIN – VIDEO

GOANA DUPĂ COMBUSTIBIL MAI IEFTIN – VIDEO

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Gandul ca trebuie sa faca plinul ii macina pe multi dintre soferii damboviteni, mai ales atunci cand stiu ca vor fi nevoiti sa scoata din buzunare sume destul de mari. Pretul unui litru de carburant, fie ca e vorba de benzina sau de motorina, difera de la o statie la alta. Cei care se afla in goana dupa un pret accesibil,  pot consulta topul judetelor in care combustibilul este mai ieftin. Dambovita se alfa la jumatatea clasamentului in ceea ce priveste pretul benzinei si pe locul 25 in privinta pretului motorinei.  Dambovitenii care vor sa faca plinul pentru o suma mai mica pot face o vizita la vecinii teleormaneni sau giurgiuveni, aceste judete aflandu-se in prima parte a topului. La extremele clasamentului se afla Botosani si Bucuresti cu cel mai ieftin, respectiv cel mai scump litru de carburant.

Cand vine vorba de plinul masinii, soferii damboviteni si nu numai, cauta cele mai avantajoase solutii. Asta, pentru ca, scumpirile carburantilor sunt la ordinea zilei, iar veniturile din ce in ce mai mici. Pentru a veni in ajutorul acestora a fost realizat un top al judetelor cu cel mai ieftin plin de benzina si motorina. Judetul Dambovita ocupa locul 21 in ceea ce priveste suma scoasa din buzunare pentru alimentarea autoturismului cu benzina si locul 25 in privinta pretului la motorina. Astfel,  in Targoviste, un litru de benzina poate fi cumparat cu 5 lei si 91 de bani, iar unul de motorina cu putin peste 6 lei. Soferii damboviteni pot cumpara carburant mai ieftin daca fac un drum pana in Teleorman sau Giurgiu. Un litru de benzina se vinde cu 5 lei si 82 de bani in Alexandria si 5 lei si 88 de bani in Giurgiu. Preţuri avantajoase sunt şi în Argeş.

Cu toate acestea, soferii damboviteni sunt nemultumiti de preturile carburantilor, care spun ei, sunt prea mari pentru veniturile pe care le castiga. Din salariul de bugetar, acest dambovitean nu isi permite sa faca plinul masinii nici macar o data la o luna. De cele mai multe ori abia reuseste sa rupa din buget cate 15-20 lei pentru benzina ca sa se poata deplasa cu masina unde are nevoie.

ECHIPA: Cătălina Sandu/ Radu Constantinescu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe