PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD

GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD

de Andrei Oprescu
36 vizualizări

Codul galben emis de meteorologi s-a adeverit. Ploi torențiale s-au abătut asupra județelor din regiunea de sud. Cel mai afectat județ a fost Prahova. În mai multe localități grindina căzută a distrus livezile și culturile de vită de vie. În unele zone a fost nevoie de doar 10 minute de prăpăd pentru ca furia naturii să măture totul în cale.
După doar 20 de minute de ploaie torențială însoțită de grindină, sute de hectare de culturi, livezi și gospodării au fost acoperite cu bucăți mari de gheață. La Podenii Vechi, bucățile de gheață aveau și mărimea unui ou de găină. Așa că grindina a făcut prăpăd. Același fenomen s-a înregistrat și la Gornet și Scăeni. Oamenilor nu le-au venit să creadă că toată munca s-a dus pe apa sâmbetei. Și vița de vie a avut de suferit în urma gridinei. Frunzele au fost ciuruite, iar fructele au fost puse la pământ.
Ploaia torențială a afectat și circulația pe Autostrada București Pitești. Ștergătoarele autoturismelor abia au făcut față cantității mari de apă căzută, iar șoferii au încetinit din cauza efectului de acvaplanare produs pe autostradă. Unii au oprit pe banda de urgență.
Și în Pitești ploaia a rupt mai mulți copaci și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru degajarea lor.

sursa foto observatorulph.ro

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe