PRIMA PAGINĂ » Stiri » Ialomita » HAR DUMNEZEIESC SAU MÂNA NECURATULUI?

HAR DUMNEZEIESC SAU MÂNA NECURATULUI?

de Andrei Oprescu
1,4K vizualizări

JUDEŢUL IALOMIŢA

Deşi caterisi, doi preoţi dintr-o localitate ialomiţeană şi-au construit propria biserică în curte. Cei doi preoţi, tată şi fiu, au ales aceasta cale după ce au fost acuzaţi că practică magia neagra şi deschid cartea. Gheorghe şi Casian Pandelică slujesc acum în lăcaşul de cult cu hramul Sfantului Nectarie despre care spun că aparţine Bisericii Ortodoxe Autonome din Ucraina. Deşi oficialii Bisericii Ortodoxe Romane îi consideră gâni, cei doi continuă să slujească.

Înainte de a-şi face propria biserică, preoţii Pandelică, din Reviga, au slujit în lăcaşul de cult aflat în subordinea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor. Mii de oameni, din toate colţurile ţării băteau drumurile până în inima Bărăganului pentru a primi binecuvântarea celor doi. „Au har şi-L fac pe Dumnezeu să ne ajute” vorbeau la unison credincioşii.  Bolnavi de cancer sau ologi, oamenii credeau în predicile preoţilor şi spuneau că au scăpat de ele datorită lor. Aceştia au fost acuzaţi că fac ritualuri magice şi deschid cartea, sub privirile îngrozite ale sfinţilor din altar. Deşi niciodată demonstrate aceste practici, ele au condus la caterisirea duhovnicilor.

Acesta este singurul moment în care preotul Gherghe Pandelică, despre care mulţi dintre enoriaşi spun că face minuni, renunţă la hainele preoţeşti. Sunt zile în care zeci sau chiar sute de credincioşi vin şi aşteaptă smeriţi să atingă veşmintele.

Acum, la noua Biserică, enoriaşii vin în faţa preotului, cu speranţa că acesta le va rezolva toate problemele şi că le va deschide cartea, evidetn, contracost, pentru a le spune ce îi aşteaptă pe viitor.

Totul, în Biserica Sfântul Nectarie, din curtea casei, despre care oficialii Bisericii Ortodoxe Romane susţin că este ilegală, aparţine Bisericii Ortodoxe Autonome din Ucraina, un fel de casă a dizidenţilor din marea familie a ortodoxiei. Contactat telefonic, părintele Casian Pandelică a spus că va interveni în următoarele zile cu un punct de vedere, asupra celor spuse de localnici. Vom reveni asupra acestui caz.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe