PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INFRACTORI LA VARSTE FRAGEDE – VIDEO

INFRACTORI LA VARSTE FRAGEDE – VIDEO

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Saracia, anturajul sau o familie destramata ii imping sa incalce legea si sa devina la o varsta prea frageda, infractori. Copiii delincventi din Dambovita ajung in grija statului. In Targoviste functioneaza doua centre pentru minorii care au incalcat legea si care trebuie salvati, pentru a nu fi apoi inchisi intr-un penitenciar. Specialistii incearca sa ii aduca pe drumul cel bun. Din pacate insa, fara sprijinul familiei, acest lucru este aproape imposibil si sunt cazuri in care minorii recidiveaza si isi compromit viitorul.

La centrele din Targoviste, specialistii incearca sa ii reintegreze pe acesti minori in societate. Din pacate, in multe cazuri, copiii care ajung aici trebuie sa invete sa ia viata de la capat. Sun sprijiniti in primul rand psihologic. Sunt minori care au ajuns pe acest drum gresit si din cauza situatiei precare sau grele din familie, de aceea specialistii centrului ofera consiliere si rudelor. In centrele de la Protectia Copilului ajung si minorii care nu au incalcat legea, dar un comportament deviant si risca sa ajunga infractori. Misiunea specialistilor este sa ii aduca pe drumul cel bun. Din pacate insa, unii se reintorc la vechile obiceiuri, cand parasesc centrul. Familiile nu pot sau nu incearca suficient de mult sa ii salveze.

In ultimii sase ani, 45 de copii au trecut prin aceste centre. Numarul celor care au incalcat legea, dar se afla sub supraveghere specializata in familie este insa mult mai mare, de 150. In prezent, in atentia autoritatilor dambovitene sunt 35 de minori. Cei mai multi dintre ei au comis furturi, iar specialistii incearca sa ii salveze pe toti. Din pacate nu intotdeauna acest lucru este posibil.

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Constantinescu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe