PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INUNDAȚI DE DEJECȚII

INUNDAȚI DE DEJECȚII

de Mditv
7 vizualizări

Localnicii de pe strada Cărămidari au avut parte de un nou episod de inundații cu dejecții weekend-ul trecut. Canalizarea a refulat, iar apa neagră și urât mirositoare a curs în voie pe străzi și în curțile oamenilor. Nu este prima dată când se confruntă cu această situație. Sistemul de canalizare de pe Cărămidari, ramura Valea Voievozilor – Răzvad, este parte componentă a Centurii Ocolitoare a municipiului Târgoviște, proiect demarat în 2010, blocat la acest moment la numai 25% stadiu fizic de realizare.

Așa a arătat strada Cărămidari, la intrarea în Târgoviște dinspre Răzvad la sfârșitul săptămânii. Canalizarea a refulat, iar apa urât mirositoare în care bălteau dejecțiile a ieșit pe stradă. Gurile de canalizare s-au transformat în fântâni arteziene spre disperarea șoferilor din trafic dar și a localnicilor.

De această dată s-a întâmplat pe partea de stradă aflată pe teritoriul comunei Răzvad. Problemele pe Cărămidari sunt însă vechi. Practic canalizarea este formată din două sisteme la care sunt legate proprietățile din zonă, unul aflat mai sus, așa că mizeria refulează atunci când au loc ploi însemnate cantitativ. Zonele mai joase sunt primele afectate.

Deși sistemul este administrat de Compania de Apă, oamenii spun că nu au văzut niciun muncitor în zonă. Se luptă singuri cu mizeria adusă din canale și de fiecare dată trebuie să suporte mirosul. Au primit promisiuni de remediere, dar nu-și mai fac speranțe având în vedere că proiectul demarat în zonă, care cuprinde și sistemul de canalizare este blocat.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe