PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » ŞOBOLANII INVADEAZĂ PLOIEŞTIUL!?

ŞOBOLANII INVADEAZĂ PLOIEŞTIUL!?

de Mditv
21 vizualizări

Lipsa serviciilor de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie în Ploieşti, îşi spune cuvântul. Rozătoarele mişună de voie pe străzi şi prin parcuri, iar autorităţile nu fac mare lucru în acest sens. Imagini cu şobolanii care umblă liberi pe străzile Ploieştiului, au circulat pe internet în ultimele zile, stârnind un val de reacţii.

Pericolul răspândirii bolilor transmise prin intermediul țânțarilor și al șobolanilor poate să apară de la o zi la alta, în municipiul Ploiești. Apariţia rozătoarelor se datorează pe de o parte subsolurilor neigienizate, unde există numeroase depozitări, dar şi a depozitării necorespunzătoare a deşeurilor menajere în pubele. Este de ştiut că, mai ales în perioada verii, insectele şi rozătoarele îşi fac simţită prezenţa, dacă administraţia locală nu împrăştie soluţie împotriva acestora. Se pare că din luna octombrie a anului trecut, nu s-a efectuat pe domeniul public din Ploieşti, nici măcar o acțiune de deratizare și de dezinsecție.

Conducerea primăriei nu a fost de negăsit, pentru a prezenta un punct de vedere.

Amintim situaţia parcului Bucov, prezentată cu o lună în urmă, când administratorii susţineau că zona se confruntă cu o invazie masivă de țânțari, căpușe, viespi și rozătoare, care puneau în pericol atât sănătatea vizitatorilor, cât și angajaților.

Am încercat să luăm legătura telefonic cu toţi cei avizaţi, atât din cadrul Direcţiei de Salubritate, cât şi din Primăria Ploieşti, însă, nu am primit niciun răspuns, întrucât sub diverse motive, nu au fost de găsit.

Singurii care au de suferit sunt ploieştenii, care trebuie să suporte muşcăturile de căpuşe, ţânţari şi să trăiască printre şoareci şi şobolani, în timp ce autorităţile ridică din umeri. De precizat este că prin urina, şobolanul transmite omului boala infecţioasă numită letospiroză, iar muşcatura poate fi chiar fatală.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe