PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INVAZIE DE CAPRE SI COLINDATORI

INVAZIE DE CAPRE SI COLINDATORI

de Andrei Oprescu
153 vizualizări

A venit criza si peste colindatori. Chiar daca au invadat orasele, de la prima ora a diminetii, in ultima zi a anului, colindatorii galagiosi nu si-au umplut buzunarele. In Targoviste, de exemplu, locatarii si trecatorii s-au aratat mai degraba deranjati de traditia zgomotoasa. Colindatorii cu capra, au primit in loc de urari de bine si un banut, cateva usi inchise in nas. Oamenii se plang ca anul acesta le-a mers mai prost ca oricand. In loc de profit au avut parte de paguba, pentru ca au primit un dar neasteptat de la politie: o amenda!

Inca de la Craciun au pornit cu colindul in Targoviste, dar si in alte orase mari. Asta au facut si in ultima zi a anului. De la prima ora a diminetii, cand targovistenii nu au apucat nici sa isi bea cafeaua, au luat la pas cartierele, apoi centrul municipiului. Se plang insa ca nu au avut noroc. Degeaba au jucat capra, au batut la tobe cat i-au tinut mainile si au suflat puternic in trompete, au ramas doar cu urarile de bine.

Se pare ca traditia obiceiurilor de Anul Nou, care implica un zgomot cat mai mare, nu mai este pe placul multor targovisteni. Colindatorii spun ca pe langa usile trantite in nas, s-au trezit si cu diferite obiecte aruncate in ei de catre locatarii blocurilor.

Mai mult, ceata de colindatori spune ca in loc sa castige un leu, a facut datorii. In Bucuresti, jocul caprei a fost apreciat de politisti cu o sanctiune contraventionala. Colindatorii au fost amendati cu 500 de lei pentru ca au tulburat linistea publica, cel putin asta sustin ei. Noroc cu nasul, care le-a oferit o calatorie cu trenul, la jumatate de pret.

In concluzie, criza i-a lovit si pe colindatori. Ori targovistenii nu mai gusta traditiile ori grupurile nu mai stiu sa mai ureze ca pe vremuri.

 

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe