PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ISTORIE PENTRU NEVĂZĂTORI

ISTORIE PENTRU NEVĂZĂTORI

de Mditv
1 vizualizări

Un tânăr târgoviştean propune soluţii pentru ca istoria să poata fi văzută cu ochii minţii. Pentru că este nevăzător din naştere, tânărul vine cu o idee ce ar putea schimba modul de funcţionare al Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească, din Târgovişte. Este student la master şi şi-a propus să scrie lucrarea de disertaţie având ca temă: accesul persoanelor nevăzătoare la Turnul Chindiei sau la Biserica Domnească. După întocmirea planului scris ar vrea să pună în practică ideile, în felul acesta vrînd să-i ajute pe cei care suferă de acelaşi handicap asemeni lui.

Pentru că niciodată nu a văzut lumina zilei şi a învăţat să trăiască având acest handicap, Mihai, un tânăr din Târgovişte, pasionat de istorie şi dedicat studiului a decis să facă ceva şi să faciliteze accesul la informaţie pentru cei care au aceeaşi problemă ca şi el. Pentru asta scrie o lucrare care ar putea băga Curtea Domnească la cheltuială. Subiectul este accesul persoanelor nevăzătoare la obiectivele din cadrul Curții Domnești, inclusiv Turnul Chindiei și Biserica Mare Domnească.

Ideea lui Mihai a fost primită cu înțelegere atât de conducerea Curții Domnești, cât și de profesorul său de istorie, care îl monitorizeaza îndeaproape.

Mihai este masterand în anul II la Universitatea Valahia din Târgoviște, specializare Istorie. În ciuda handicapului său este unul dintre cei mai buni studenți, spun profesorii săi. Se implică în tot felul de lucrări științifice și chiar participă la săpăturile arheologice. Are aspiraţii mari. Pe lângă faptul că vrea să trăiască asemeni unui om fără handicap, să-şi întemeieze o familie şi să aibă copii, îşi doreşte să lucreze în cercetare, să desfăşoare activităţi pentru persoane din grupuri vulnerabile.

CORINA ENACHE,   ROBERT SLĂMNOIU

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe