PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » JURNALIŞTII, ŢINUŢI DEPARTE DE SECŢIILE DE FILMARE

JURNALIŞTII, ŢINUŢI DEPARTE DE SECŢIILE DE FILMARE

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Alegerile electorale din data de 5 iunie s-au dorit a fi ţinute departe de ochii presei. Jurnaliştii nu au fost bine primiţi în toate secţiile de votare, ci mai mult decât atât au fost daţi afara, iar presedinţii de secţii invocau o lege inexistentă, care spun ei, le-ar fi interzis reprezentanţilor mass-media să filmeze în interior sau să stea de vorbă cu alegătorii.

În tot judeţul Dâmboviţa s-au găsit preşedinţi de comisii care au demonstrat că nu au citit legea electorală şi fie nu au fost prea atenţi la instruire, fie au absentat. Cele mai multe informaţii primite şi cele mai multe nereguli depistate au fost surprinse de jurnalişti cu camera ascunsă, întrucât li s-a interzis să filmeze în interiorul secţiilor, deşi legea permite acest lucru pe baza unei acreditări. În comuna Ludeşti, reprezentanţiilor comisiei de votare le-a fost prea cald şi au rupt sigiliile de la ferestre pentru a se răcori, încălcând astfel legea.

La Băleni, jurnaliştii îl incomodau pe preşedintele secţiei 139 atunci când verifica voturile alegătorilor.

La Ulmi, un consilier local PSD a încercat să restricţioneze accesul jurnaliştilor în secţia de votare, deşi nu deţinea nicio abilitate în acest sens.

Nici la numărarea voturilor jurnaliştii nu au avut acces în secţiile de votare.

La Cobia, preşedintele secţiei de votare de la Gherghiţeni le-a spus jurnaliştilor noştri că totul este în regulă şi că nu au întâmpinat niciun incident. Informaţiile reale legate de problemele din secţie s-au aflat însă tot cu camera ascunsă.

Reticenţa preşedinţilor de comisii şi a altor persoane aflate în jurul secţiilor de votare fata de jurnalişti demonstrează doar faptul că s-a încercat prin orice mijloace muşamalizarea neregulilor care pun la îndoială corectitudinea desfăşurării procesului electoral. Mai mult decât atât, cei care au restricţionat accesul publicului la informaţie au încălcat legea.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe