PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MUNTELE DÂMBOVIȚEAN, MAGNET PENTRU TURIȘTI – VIDEO

MUNTELE DÂMBOVIȚEAN, MAGNET PENTRU TURIȘTI – VIDEO

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

Record de turisti la munte. Salbaticia si frumusetile locurilor fac din Platoul Bucegi o atractie pentru miile  de romani, care vor sa scape de caldura din orase, dar mai ales sa se relaxeze departe de aglomeratie. Fata de anul trecut, numarul celor care aleg sa-si petreaca sfarsitul de saptamana cu cortul sau la cabanele din Bucegi a crescut cu 50-60%. Nu doar in zilele de sarbatoare muntele dambovitean este ca un magnet pentru romanii din toate colturile tarii, ci si in zilele obisnuite.

Zilnic sunt turisti care trec din Prahova in Dambovita pentru a se bucura de oaza de liniste si aerul curat, spun oamenii locului. La finele saptamanii trecute insa,  peste 3000 de oameni, multi din Bucuresti, Timisoara sau Bistrita, au urcat in zona montana a judetului nostru. Cabanele au fost ocupate la capacitate maxima, iar multi dintre ei au ales sa se cazeze la cort sau rulota in Platoul Padina. Se intampla astfel de cand a fost amenajat drumul de acces, iar turistii au inceput sa afle despre bogatiile judetului. Peisajele de vis cu vai abrupte si aer proaspat.

Din pacate, sunt  si persoane care nu tin cont de reguli elementare si au impresia ca totul li se cuvine. In weekend cativa turisti cu o masina 4×4 au gasit de cuviinta sa distruga bariera amplasata la Piatra Arsa, doar pentru ca le impiedica accesul catre Parcul Natural Bucegi. In plus, aproape ca nu este zi in care turistii, care se abat de la traseele marcate sa nu se rataceasca. Si in weekend trei persoane au avut nevoie de ajutorul salvamontistilor.

Pentru ca vremea s-a schimat deja la munte, iar zilele capricioase devin tot mai frecvente, salvamontistii vin din nou cu sfaturi. In primul rand trebuie avuta mare grija la imbracaminte si incaltaminte, iar mai apoi la cat de mult va indepartati de cabane si locurile cunoscute.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe