PRIMA PAGINĂ » LA BĂRBULEȚU, MOARA MACINĂ PROBLEME

LA BĂRBULEȚU, MOARA MACINĂ PROBLEME

de Andrei Oprescu
23 vizualizări

Satenii din comuna damboviteana Barbuletu se tem ca vor ramane fara moara. Au primit vestea ca moara din localitate ar putea fi desfiintata si asta din cauza litigiului aparut intre proprietarul terenului si proprietarul morii. Din conflictul creat intre cei doi au de pierdut insa satenii, care vor fi nevoiti sa mearga in comuna vecina, la opt kilometri distanta, pentru a-si macina cerealele.

Marian Nițescu a primit acceptul de a construi moara de la proprietarul terenului, insa nu au perfectat tranzactia la notariat. Intre timp, proprietarul a murit, iar mostenitorii ii cer proprietarului morii sa paraseasca locatia. Si uite asa s-a ajuns la judecata.

Scandalul morii de la Barbuletu a implicat si autoritatile. Administratia locala incearca sa aplaneze conflictul aparut si sa impace cele doua parti.

Din litigiul creat intre cei doi au de pierdut satenii, care se tem ca vor ramane fara moara in sat, care este absolut necesara intrucat principala activitate a localnicilor este agricultura si cresterea animalelor. Unii nu au mijloc de transport, iar vestea ca ar trebui sa mearga in comuna vecina, la Pietrari, pentru a macina cereale, nu le convine deloc.

 

ECHIPA: Adriana Răceanu / Valentin Popescu / Valentin Rușanu

http://youtu.be/BbxyS4_AVZI

 

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe