PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MULȚI AU ÎNCERCAT, PUȚINI AU REUȘIT – VIDEO

MULȚI AU ÎNCERCAT, PUȚINI AU REUȘIT – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Si-au incercat norocul, insa putini au reusit sa promoveze bacalaureatul dupa contestatii! Astazi s-au afisat rezultatele finale ale examenului maturitatii. La nivel de tara, promovabilitatea la Bac a crescut cu 1,4% dupa solutionarea contestatiilor, astfel ca 60,65% dintre candidati au reusit sa treaca de examen. In judetele din sudul Munteniei, situatia nu s-a schimbat foarte mult, astfel ca rezultatele contestatiilor au adus atat vesti bune cat si vesti proaste.
S-au naruit si ultimele sperante pentru elevii care si-au pus baza in contestatii pentru a promova examenul de bacalaureat. Pentru cateva zeci dintre ei, contestatii s-au dovedit importante si au reusit astfel sa citeasca in dreptul numelui mentiunea admis, chiar daca la limita. Astfel, in Dambovita 33 de elevi au promovat dupa contestatii, in Arges, 74 de elevi au reusit sa treaca examenul in urma contestatiilor, iar in Teleorman 36 de elevi au primit vestea cea buna. Cei mai putini candidati admisi dupa contestatii au fost in judetul Giurgiu doar 12 elevi. Aici si promovabilitatea este foarte scazuta de doar 38,79%.
In judetul Dambovita, unde a fost inregistrat un adevarat record de contestatii, aproape 900, putine dintre ele aducand in final o nota de trecere, inspectorii scolari se asteapta la un numar mare de candidati in sesiunea din toamna. Acestora li se vor adauga si cei care au dat corigenta si cei care au fost absenti in prima sesiune.
Sesiunea de toamna a examenului maturitatii incepe pe data de 18 august cu probele de competente. Probele scrise vor debut ape data de 25 august iar rezultatele finale vor fi afisate pe 4 septembrie.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe