PRIMA PAGINĂ » BREAKING NEWS » LEGUME DIN TURCIA CONTAMINATE AU AJUNS ÎN ROMÂNIA. SUBSTANŢA ARE EFECT ALERGIC

LEGUME DIN TURCIA CONTAMINATE AU AJUNS ÎN ROMÂNIA. SUBSTANŢA ARE EFECT ALERGIC

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Un control al inspectorilor sanitari a socs la iveală probleme în cazul a 20 de tone de dovlecei  contaminaţi cu reziduuri de pesticide.

„Cu prilejul controalelor pentru depistarea reziduurilor de pesticide, inspectorii Autorității au prelevat probe din legume şi fructe provenite din țări terțe, dintr-un depozit din județul Ilfov. Pentru probele prelevate dintr-un transport de dovlecei provenit din Turcia, analizele de laborator au pus în evidență o depășirea a limitei maxime admise pentru substanța Metalaxil-M*. Conform procedurilor, întregul lot de 19.644 de kg de dovlecei a fost distrus prin incinerare (în data de 13.04.2018). Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum”, dau asigurări cei de la ANSVSA într-un comunicat de presă emis astăzi.

Metalaxilul este o substanță folosită ca fungicid, utilizată pentru combaterea manei la diferite tipuri de legume și fructe. Are, în general, o toxicitate acută scăzută, putând avea efect alergic pentru ochi și piele.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe