PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SE SUSTRAGE CONTROALELOR AUTORITĂŢILOR

SE SUSTRAGE CONTROALELOR AUTORITĂŢILOR

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

MALURI, DÂMBOVIŢA

După ce am facut public cazul de la Maluri, judeţul Dâmboviţa, unde un crescător de animale îşi chinuie necuvântătoarele, pentru care primeşte subvenţii consistente de la APIA, autorităţile competente au demarat controalele necesare. Inspectorii DSVSA au mers la faţa locului şi au văzut condiţiile în care sunt ţinute bovinele şi ovinele, însă nu au avut cu cine să discute. Crescătorul de animale parcă a intrat în pământ şi de fiecare dată se sustrage controalelor autorităţilor.

Aşa-zisul crescător de animale, care la începutul lunii aprilie nu ştia nici câte necuvântătoare are în gospodărie, a fost vizitat de autorităţi. Localnicii spun că imediat după ce situaţia a fost făcută publică, la Maluri a venit o echipă în control, cel mai probabil, de la APIA. Pe motiv că merge să-şi schimbe hainele pentru a însoţi autorităţile în oraş pentru confruntarea documentelor, acesta a ieşit prin spatele casei şi s-a făcut nevăzut. O situaţie similară a fost şi când au ajuns inspectorii DSVSA la poarta lui Ilie Iordache. Acesta nu a dat deloc ochii cu autorităţile.

Aşa cum era de aşteptat, la DSV nu a ajuns nici medicul veterinar, nici crescătorul de animale. Astfel că, în baza unui protocol de colaborare, pe care Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor îl are cu poliţia, vor fi puse la dispoziţie datele personale ale bărbatului, în vederea sancţionării contravenţionale.

Prima sancţiune este amenda, apoi urmează deschiderea dosarului penal, pentru chinuirea şi maltratarea animalelor, iar, în cazul în care proprietarul animalelor nu asigură condiţiile de bună-stare a necuvântătoarelor, acestea vor fi confiscate de către autorităţile competente.

 

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe