PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LEGUME ROMÂNEȘTI, SEMINȚE STRĂINE – VIDEO

LEGUME ROMÂNEȘTI, SEMINȚE STRĂINE – VIDEO

de admin
16 vizualizări

S-a dus vremea legumelor autohtone. Fermierii au inlocuit semintele traditionale cu cele din Olanda, Franta, Bulgaria sau Germania. Cele romanesti sunt sensibile la boli si nu au aspect comercial, spun agricultorii. Morcovii, ridichiile, varza, ardeiul, spanacul sau castravetii romanesti, sunt legume produse in tara, dar cu seminte de peste hotare.
Vasile Sfetcu este un fermier din cartierul Sarbilor aflat la periferia municipiului Targoviste. Agricultorul spune ca a inlocuit semintele romanesti cu cele din tari precum Olanda, Bulgaria sau Franta. Legumele produse din soiurile straine au o perioada de vegetatie mai lunga, rezista mai mult la boli si au aspect comercial, spune fermierul.
Vasile Sfetcu nu este singurul fermier care a inlocuit semintele autohtone cu cele din strainatate. Majoritatea legumicultorilor folosesc acum seminte aduse din Europa
Chiar daca legumicultorii folosesc seminte din alte tari, acestia recunosc ca unele produse autohtone, desi sunt mai pretentioase, au un gust mai bun.

Valentin Popescu
Ciprian Rusa

http://youtu.be/nt3Xn7KFWgQ

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe