PRIMA PAGINĂ » Arges » LICEU FARA CLASA A NOUA

LICEU FARA CLASA A NOUA

de admin3
4 vizualizări

Anul scolar a debutat intr-un mod inedit la un liceu din Curtea de Arges, asta pentru ca pentru prima data in istoria unitatii de invatamant, nu este niciun elev la clasa a IX-a. La repartizarea computerizata din vara, la Liceul Tehnologic Auto au fost distribuiti numai 3 elevi, astfel ca cei din conducere au decis sa desfiinteze clasa de liceu. Situatia aduce in discutie necesitatea revenirii institutiei de invatamant la forma de scoala profesionala .

La liceul din Curtea de Arges au functionat anul trecut 4 clase de profesionala si una de liceu. De-a lungul timpului, unitatea scolara a fost recunoscuta pentru elevii pregatiti in meseriile de mechanic auto, vopsitor, tinichigiu sau sofer profesionist, dar mai putin pentru rezultatele scolare obtinute de absolventii de liceu. Tocmai de aceea, conducerea spera sa relanseze ideea de scoala profesionala si, usor usor, sa renunte la clasele teoretice. Profesorii si inginerii care-si desfasoara asctivitatea aici cred ca liceului lor li se potriveste mai bine statutul de scoala profesionala. Si ei mizeaza pe dotarile tehnologice existente in defavoarea invatamantului liceal. Si elevii care invata aici spun ca absolvirea unei scoli profesionale le va aduce mai multe beneficii decat liceul. Liceul respectiv are o istorie de 54 de ani,fiind infiintat la 1 ianuarie 1961, ca scoala profesionala auto. Din 1989, institutia a trecut in subordinea Ministerului Educatiei, iar prima clasa de liceu a aparut destul de tarziu,in anul 1996.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe