PRIMA PAGINĂ » Termica:Poveste cu final nefericit

Termica:Poveste cu final nefericit

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Termica a devenit aproape oficial istorie. Institutia subordonata Consiliului local Targoviste se apropie cu pasi repezi de faliment. Consiliul Local incearca pe ultima suta de metri sa salveze ce se mai poate salva. Intro sedinta a CLM Targoviste s a aprobat, votat si parafat practic decesul SC Termica SA.

 

Cu datorii ce nu mai pot fi platite societatea mai asteapta doar falimentul oficial. Consilierii locali au aprobat astazi transferul unor active de la Termica catre Municipal Construct o alta societate aflata in subordinea Primariei, pentru ca acestea sa nu fie pierdute in momentul in care se va trece la valorificarea activelor Termica. 7 motoare termice a caror valoare depaseste 1, 6 milioane de euro au fost transferate la Municipal Construct. Aceiasi societate se va ocupa de implementarea unui proiect prin care un numar de 30 de unitati scolare, centre sociale sau cladiri ale administratiei locale vor fi dotate cu centrale proprii. Pentru blocurile de locuinte sociale si Anl ce sunt inca racordate la Termica se va adopata aceiasi solutie pentru asigurarea, in viitor, a apei calde si caldurii. Singura necunoscuta raman abonatii casnici in numar de aproximativ 1000 pentru care nu sa gasit inca o solutie. O alta dilema o reprezinta viitorul celor apropae 190 de salariati ai SC Termica, pentru acestia spectrul somajului fiind cea mai apropiata de realitate optiune posibila.

Varianta centralelor de bloc ,pentru abonatii ce inca apartin de Termica, este cea mai ieftina din cele propuse initial, intre care se gasea si cea a unor centrale prin condensatie, investitie mai scumpa dar cu termen de garantie mai mare.Totusi  noul sistem implementat acum prin Municipal Construct este departe de momentul finalizarii urmand sa se procedeze ,mai intai, la licitatii publice iar apoi la lucrari efective, cea ce, in conditiile actuale din Roamania, nu ofera nicio garantie ca in iarna 2013-2014 putinii abonati ramasi inca la Termica, dar care vor fi preluati prin noul sistem, vor beneficia de apa calda si caldura, utilitati de care oricum nu beneficiaza la momentul actual.

 

 

Echipa: Horia Marin/ Madalin Anca

http://youtu.be/MWiELQt2NxU

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe