PRIMA PAGINĂ » LOCURI VACANTE, DOAR PE HARTIE

LOCURI VACANTE, DOAR PE HARTIE

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Locuri de munca vacante…doar pe hartie! In urma cu o luna de zile, peste 800 de someri damboviteni s-au inghesuit la Bursa Generala a Locurilor de Munca, organizata in Targoviste. Desi angajatorii puneau la bataie aproape 400 de posturi, dupa o luna, numai 70 de damboviteni au fost angajati. Evaluarea bursei s-a facut de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, iar Dambovita se afla printre judetele cu cele mai putine angajari, din intreaga tara.

800 de someri damboviteni s-au inghesuit la Clubul Studentilor din Targoviste, in aprilie, la Bursa Generala a Locurilor de Munca, organizata de AJOFM Dambovita. Actiuni de recrutare au fost in aceeasi zi, in toata tara. Dambovitenii au demonstrat ca sunt interesati de un loc de munca, iar la stand-urile angajatorilor era coada pentru interviuri. Operatorii economici au oferit aproape 400 de locuri de munca, in timp ce numarul somerilor participanti la selectie a fost dublu. Cu toate acestea, numai 200 de CV-uri au fost selectate. Potrivit ANOFM, la o luna de la desfasurarea bursei au fost incadrati numai 76 de damboviteni.

Din pacate nu este prima data cand somerii participa la un targ de joburi in Dambovita si pleaca dezamagiti. Nu numai ca locurile de munca vacante sunt putine, dar multi angajatori vin doar sa faca act de prezenta. Spun ca au nevoie de personal, dar de fapt postul este vacant doar pe hartie. Cand oamenii merg sa lase un CV, sunt refuzati, angajatorii motivand ca locul este deja ocupat. In urma Bursei locurilor de Munca din aprilie, Dambovita s-a clasat abia pe locul 27 pe tara la capitolul angajari.In Dolj de exemplu, s-au angajat 420 de persoane, in Bistrita 445, iar in Bucuresti 875.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

http://youtu.be/F1bYKarlHnw

 

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe