PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MESERIA, BRATARA DE AUR…FARA BANI

MESERIA, BRATARA DE AUR…FARA BANI

de admin3
18 vizualizări

Nu intotdeauna meseria este bratara de aur. Artistii au la baza o meserie, insa nu sunt rasplatiti pe masura. Sculptorii, de exemplu, lucreaza zile, saptamani si chiar luni la operele lor, insa toata munca lor nu este valorificata, astfel incat sa poata trai doar din vanzarea propriilor creatii.

Stau zi lumina in fata unei bucati de lemn sau de piatra, iar dupa foarte multa munca, aceasta capata o forma si devine o adevarata opera de arta. Sculptura este o arta extrem de grea, care necesita eforturi impresionante, insa niciodata nu a fost valorificata la standarde inalte. Pana la sfarsitul lunii, trei dintre profesionistii romani in sculptura sunt la Targoviste, unde vor realiza lucrari reprezentative pentru fosta cetate de scaun a Tarii Romanesti. Nu vor sa dezvaluie amanunte despre cum vor arata creatiile lor. Spun insa ca vor munci din greu si nu vor renunta niciodata la pasiunea lor.

Lucian Tudorache sculpteaza inca de cand era copil.

Isi iubesc meseria mai presus de orice, insa aceasta nu este o bratara de aur pentru ei. In Romania, un sculptor nu poate trai din vanzarea propriilor creatii.

Oricat de greu le este, sculptorii nu ar renunta la ceea ce fac si daca ar trebui sa o ia de la capat, ar alege aceeasi meserie.

Sculptorii, din Galati, Piatra Neamt si Pitesti, s-au reunit la Targoviste cu ocazia desfasurarii celei de-a doua editii a Taberei Nationale de Sculptura. Ei vor face niste lucrari inedite, reprezentative pentru zona istorica in care isi desfasoara activitatea, iar creatiile vor ramane la Targoviste.

Tabara Nationala de Sculptura este gazduita de Muzeul de la Gara, care aminteste de executia sotilor Ceausescu, locatie cu o profunda incarcatura istorica, propice inspiratiei sculptorilor.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe