Turiştii care au vrut să scape de căldură au dat fuga la Salina Slănic din Prahova în speranţa că vor găsi răcoare, linişte şi relaxare. Ghinion! Au avut parte de o vizită cu peripeţii. În lipsa unui lift care să coboare în subteran, turiştii sunt căraţi în mina de sare cu microbuzele de câţiva ani. Deşi la capătul drumului regăsesc un obiectiv turistic demn de a fi vizitat, traseul este infernal. Reporterii MDITV au mers la faţa locului.
Aventura începe cu o coadă imensă la care trebuie să stai pentru a ajunge cu microbuzul la salină. Obosiţi de pe drum, dar şi nerăbdători să intre în mina de sare, oamenii cer explicaţii. Li se răspunde doar să stea la coadă daca le convine, dacă nu să plece.
Începe curând calvarul. Accesul în subteran se face cu microbuzele. Maşinile sunt vechi, pline de rugină, cu o tapiţerie infectă. Şoferii cară turiştii mai ceva ca pe saci de cartofi. Prin tunel, din cauza curselor numeroase, doar 16 pasageri intră într-un microbuz, se acumulează gaze şi mirosul este insuportabil mai ales pentru copii. De siguranţă nici nu poate fi vorba.
Fericiţi că au ajuns în subteran unde sunt 12 grade comparativ cu cele 36 de afară, turiştii se bucură de salină, însă la întoarcere, din nou coşmar. Se stă la două cozi, una după alta. Între două spaţii de aşteptare improvizate unde se produce un curent puternic, turiştii sunt ţinuţi ca nişte animale. Când ai norocul să vină mai multe microbuze, scapi repede.
Pentru toată nebunia plăteşti 20 de lei de adult şi 16 lei pentru un copil. După ce vizitatorii au cerut în repetate rânduri găsirea unor soluţii, abia acum câteva zile, ministrul economiei a testat pe propria piele condiţiile. Recunoaşte că e o improvizaţie şi trebuie să înceteze, dar nu consideră că e pericol aşa mare, ci doar discomfort.
Tot coşmarul a început după ce liftul care transporta turişti în subteran s-a prăbuşit în urmă cu trei ani, în august 2014, atunci când unii turişti au trecut prin scene de groază. În lift se aflau 8 turişti printre care şi 2 copii, iar sistemul era vechi de aproape 80 de ani. S-a aflat ulterior că nu era de fapt un lift destinat transportului de persoane. Ideea transportului cu microbuze a fost blamată. Un exemplu: unul dintre microbuze care arată jalnic avea la bord peste 700 000 de kilometri. Reprezentanţii SALROM nu au putut fi contactaţi până la această oră pentru a da un punct de vedere.