Într-un sistem de aşa-zisă protecţie, plin de erori, singurii care au de suferit sunt doar copiii. Vorbim despre cei precum minora violată din satul dâmboviţean Drăgăeşti. Familia s-a descotorosit de ea de când au apărut primele probleme, fără a verifica dacă nu cumva copila are probleme psihice. În sistemul de protecţie adolescenta nu a găsit alinare şi nici o soluţie pentru problema de care suferă, iar cea care i-a dat viaţă încă susţine că fiica ei este complet sănătoasă.
În satul de origine al minorei violate regăsim exact situaţia de la Vaslui, oamenii fiind împărţiţi în două tabere, unii care o apăra pe fata de 16 ani şi ceilalţi, care o acuză. De fapt, drama copilei a început de când se afla în familie.
În loc să caute o modalitate de a-şi ajuta copila, mama fetei a ales să o mărite, la doar 14 ani, după care a scăpat definitiv de ea, lăsând-o în sistemul de protecţie.
Şi rudele băieţilor acuzaţi de viol aruncă cu pietre în copila lipsită de apărare, care nu a avut parte niciodată de educaţie şi ajutor medical de specialitate.
Singura care o apără este bunica fetei.
Mama fetei spune că fiica sa era revoltată pentru că nu o ia definitiv acasă, semn că minora voia să fie alături de părinţii şi fraţii ei. Femeia, foarte senină, consideră că nu are nicio vină pentru cele întâmplate şi chiar îşi acuză propriul copil că a întreţinut relaţii sexuale cu cei şapte bărbaţi de bună voie.
Mama copilei nu ştie nici acum că fata ei are probleme psihice şi că astfel se explică comportamentul agresiv de acasă.
Problemele mintale ale adolescentei au fost confirmate chiar de reprezenţanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului. O perioadă, minora a fost consiliată şi a făcut şi tratament în acest sens. Familia minorei nu este interesată de soarta ei. Fiind un copil cu probleme îl reneagă şi practic îl condamnă la o viaţă dezorganizată, într-un sistem prea defectuos ca să o poată apăra. Dramele acestor copii sunt generate, în mare parte, de familiile care nu îşi asumă responsabilitatea pentru ei.