PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MOȘTENIRILE AGLOMEREAZĂ TRIBUNALELE – VIDEO

MOȘTENIRILE AGLOMEREAZĂ TRIBUNALELE – VIDEO

de admin
0 vizualizări

Certurile pe mostenire se incheie tot mai des la tribunal! Atunci cand vine vorba de avere, fratii și parinții par sa uite de legaturile de sange sau isi amintesc brusc faptul ca sunt ruda cu defunctul. Si chiar daca legea este clara in privinta mostenirii si totul se poate rezolva elegant la notar, romanii prefer sa cheltuie bani si sa se judece prin tribunal, doar-doar vor obtine cateva bunuri in plus.
Momentul trecerii in nefiinta a unei persoane, fie ca este parinte, frate sau ruda , este de obicei marcat de durere si regret in randul apropiatilor, insa in multe dintre cazuri sentimentele se sterg repede cu buretele si se iveste lupta pentru mostenirea lasata in urma de cel care a trecut pe lumea cealaltă. O casa, pamanturi, bunuri sunt toate ravnite de cei ramasi in urma. De cele mai multe ori, rudele nu se mulțumesc doar cu partea care li se cuvine în mod normal și solicită cote mai mari.Astfel ca intelegerile in fata notarului, sunt inlocuite din ce in ce mai des de conflicte transate in instanta. La Tribunalul Dambovita, numarul proceselor de partaj a crescut in ultimii ani.
Procesul de partaj presupune si cheltuieli foarte mari pe langa timpul pierdut pe la tribunale de catre cei care prefera sa-si spele rufele in public.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe