PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MOTIVAŢIE PENTRU O VIAŢĂ NORMALĂ

MOTIVAŢIE PENTRU O VIAŢĂ NORMALĂ

de Mditv
11 vizualizări

Viaţa li s-a schimbat într-o clipă, iar acum învaţă să trăiască la fel ca cei din jurul lor, chiar dacă se deplasează pe două roţi. Persoanele cu dizabilităţi locomotorii sunt motivate să fie independente şi învaţă acest lucru de la semenii lor, care se confruntă cu aceeaşi problemă. Totul în cadrul unei caravane care a staţionat în paisprezece judeţe şi care poartă un nume sugestiv: Motivation.

Atelierul mobil de scaune rulante a staţionat în această săptămână în comuna dâmboviţeană Vişineşti pentru a-i disciplina pe cei cu dizabilităţi locomotorii, cărora le este greu să accepte situaţia în care se află şi care au dificultăţi în manevrarea scaunelor rulante.

Erika se deplasează tot cu ajutorul unui scaun cu rotile, de şase ani.

Acum este parte din echipa Motivation şi îi susţine pe toţi cei care au aceeaşi problemă locomotorie. Colegul ei, Cosmin a ajuns într-un scaun cu rotile în urma unui accident la înot, în urmă cu 18 ani.

Florin are 20 de ani şi este beneficiar al Caravanei Motivation. În urmă cu doi ani, a căzut dintr-un copac şi de atunci nu a mai păşit.

Fundaţia Motivation, prin proiectul “Mobilitate şi Viaţă Independentă pentru tinerii cu dizabilităţi din România” reuşeşte în primul rând să îi scoată pe cei năpăstuiţi de soartă din case şi să le arate partea frumoasă a vieţii pe două roţi.

În Caravana Motivation, tinerii cu dizabilităţi învaţă cum se pot descurca singuri acasă, pe stradă, beneficiază de kinetoterapie, de servicii medicale, ăşi fac noi prieteni, practic învaţă să trăiască.

Până acum, în cadrul proiectului au fost deserviţo 389 de tineri cu dizabilităţi locomotorii şi intelectuale, doisprezece din judeţul Dâmboviţa.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe