PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MUZEU UNIC ÎN ROMÂNIA – VIDEO

MUZEU UNIC ÎN ROMÂNIA – VIDEO

de admin
273 vizualizări

Expozitie unica in Romania! Costume populare vechi de peste 150 de ani, eroi ai neamului , obiectele traditionale romanesti, de la covoare si ulcele la prosoape cusute pe etamina, toate sunt expuse in muzeul Maicii Starete de la manastirea Namaiesti. Si nu orice fel de muzeu, ci unul in care fiecare personaj are o istorie in spate iar acestea sunt expuse dupa ritualul unei nunti.
La Namaiesti, in judetul Arges se afla o manastire vestita atat pentru legendele care se leaga de acest loc cat si pentru faptul ca adaposteste icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului: Manastirea de maicute Namaiesti. Lacasul sfant este sapat in stanca si de originea acestui loc sunt legate o serie de legende. Despre icoana, se spune ca a fost adusa aici de Sfantul Apostol Andrei.
In galeriile de langa manastire Maica Stareta Ana Lucia Nedelea a amenajat de-a lungul timpului un muzeu. Izvorat din dragostea pentru bunica sa si din respectul pentru portul popular romanesc si traditiile strabune, muzeul care cuprinde zeci de costume populare este unicat in Romania, atat pentru faptul ca este gazduit de galeriile unei manastiri cat si pentru ca fiecare costum are o istorie in spate, iar impreuna spun povestea stramosilor.
In muzeul maicii Starete Lucia l-am gasit infatisat si pe unul dintre eroii neamului romanesc: Badea Cartan.
Alte legende despre originile acestei manastiri sapate in grota, numarul maicutelor din acest lacas, dar si comorile ascunse in muzeul Maicii Starete aflati duminica, intr-o noua editie a emisiunii Jurnal de Calatorie, incepand cu ora 19:30.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe